štvrtok 5. septembra 2013

Predstav svoju knižnicu (23)

Každý týždeň vám predstavím niekoľko kníh z mojej knižnice. Začnem od kníh na písmeno A, až sa postupne prepracujem po písmeno Z. Cieľom je poskytnúť tipy na dobré čítanie a takisto pripomenúť aj staršie knihy, na ktoré sa už mohlo zabudnúť, ale ktoré určite stoja za prečítanie.
Dnes sú to knihy na písmeno N #3.

***


1) Na vine sú hviezdy
Anotácia:
Odkedy Hazel v trinástich rokoch diagnostikovali rakovinu štítnej žľazy v štvrtom štádiu, pripravovala sa na vlastnú smrť. Potom sa stal medicínsky zázrak a metastázy v pľúcach sa jej zmenšili. Odvtedy nechodí do školy, nemá priateľov a nevie, ako vyzerá normálny život, lebo je hadičkami pripútaná ku kyslíkovej fľaši a užíva silné lieky, aby sa nádory nerozširovali ďalej. Na nenávidenom stretnutí podpornej skupiny pre pacientov s rakovinou však spozná Augusta Watersa, ktorý má štýl, rakovinu na ústupe a oči len pre ňu. S ním začne objavovať dosiaľ nepoznaný svet lásky na pomedzí života a smrti.
Môj názor:
Túto knihu som si vybrala na meniny a po veľmi dlhom čakaní som si ju aj hneď prečítala. Čakanie sa oplatilo a u mňa sa táto kniha radí k najdojímavejším príbehom aké som kedy čítala. Na knihu Na vine sú hviezdy však treba mať správnu náladu, ktorú som ja vtedy rozhodne mala.

2) Nenásytná
Anotácia:
Máte už upírov plné zuby? Mladá scenáristka Meena Harperová takisto. Jej šéfovia ju napriek tomu nútia o nich písať, hoci Meenu to nenadchne. Niežeby úplne popierala existenciu nadprirodzených javov. Má totiž schopnosť vedieť, ako kto zomrie, aj keď ostatní tomu neveria. Jedného dňa pri Katedrále svätého Juraja stretne knieža Luciena Antonesca. Tajomný, príťažlivý muž ju zachráni pred útokom netopierov – a Meena sa doňho beznádejne zaľúbi. Lucien má však aj temnú stránku, pre ktorú by ho mnohí ľudia, napríklad aj tajná organizácia lovcov démonov, radšej videli mŕtveho. Problém je v tom, že on už vlastne nie je živý! Meenina nadprirodzená schopnosť odrazu zlyháva – svoju vlastnú budúcnosť nepozná a netuší, čo ju čaká. Spočiatku sa jej zdá, že Lucien je presne ten muž, o akom vždy snívala. Po čase vysvitne, že je to skôr nočná mora...
Môj názor:
Nenásytnú mám doma už dosť dlho, ale ešte stále som sa k nej nedostala. Raz som si ju zobrala do čakárne k doktorovi, ale stihla som iba pár strán, a potom išla kniha naspäť do poličky. Každopádne som na ňu zvedavá a teším sa na ňu, veď je to predsa Cabotka.

3) Na velikosti nezáleží
Anotácia:
Vypadá to, že se na plnoštíhlou Heather Wellsovou, bývalou pubertální pophvězdičku a současnou zástupkyni vedoucího jedné newyorské koleje, konečně usmálo štěstí. Začíná při práci studovat a co víc, má nového přítele. Ale její nový šéf je pěkný protiva… Jenže zase ne takový, aby si zasloužil skončit s kulkou v hlavě! Policie navíc z vraždy obviní nevinného – vedoucího studentských odborů, do kterého je až po uši zamilovaná jedna Heatheřina kolegyně. A tak se Heather navzdory všem varováním a dobrým radám opět pouští do pátrání na vlastní pěst.
Môj názor:
Z tejto série som prečítala zatiaľ len prvú časť - Velikost L, takže pochopiteľne som tretiu časť ešte neprečítala. Prvá kniha ma bavila, a aj keď to nie je najlepšia kniha od M. C., stále sa radí k tým lepším a, hlavne, vtipným knihám. Rozhodne si prečítam aj ďalšie časti a som zvedavá, čo všetko ešte Heather zažije.

4) Nesmrteľný alchymista
Anotácia:
Veríte na čary a kúzla? Myslíte si, že je možné, aby sedemstoročný alchymista žil vo vašom susedstve? A zápasili ste už s golemom?... Že nie? Tak si to skúste predstaviť...
Sophie a Josh Newmanovci, pätnásťročné dvojčatá zo San Francisca, by sa ešte nedávno nad
týmto otázkami tiež neveriaco usmievali. Ich životy sa však zmenia vo chvíli, keď sa ocitnú uprostred súboja prastarých síl Dobra a Zla.
Na jednej strane stojí slávny alchymista Nicholas Flamel, ktorý celé stáročia opatruje vzácnu knihu a tajomstvo večného života... a toho sa chce zmocniť armáda temných síl na čele s rafinovaným čarodejníkom Johnom Deem. Kľúčovú úlohu však majú v tomto zápase zohrať spočiatku nič netušiace dvojčatá - pradávne proroctvo hovorí, že práve oni majú moc zachrániť alebo odsúdiť k zániku svet a ľudstvo v jeho dnešnej podobe... Ktorá časť legendy sa teda naplní?!
Môj názor:
Alchymistu som čítala pred niekoľkými rokmi a pamätám si, že som z neho bola nadšená. Druhú časť, Mága, som, tuším, nedočítala, ale rada by som sa k tejto sérií vrátila, a dokúpila si ostatné diely aj v češtine, keďže u nás sa opäť nevydala celá séria.
Ellie

2 komentáre: