pondelok 14. októbra 2013

Kliatba Titanov (Recenzia)

Autor: Rick Riordan
Originálny názov: The Titan's Curse
Vydavateľstvo: Fragment 2010
Séria: Percy Jackson and the Olympians
Diel: 3/5
Počet strán: 343
Žáner: YA, fantasy
Moje hodnotenie obálky: 3/5

Anotácia:
Že mám moc po svojom otcovi, bohovi mora Poseidónovi, už vieš... Že patrím do Tábora polokrvných, si už takisto zistil... No na plno otázok nepoznám odpovede ani ja. Keď zmizla kamoška Anabeth, bol som okamžite pripravený vyraziť s Groverom a Táliou do boja. Niečo tu však stále nesedí... Kam sa podela bohyňa Artemida? Akej nebezpečnej a záhadnej oblude bola na stope? Mám na seba vziať desivú Titanovu kliatbu, ktorou by sa naplnilo proroctvo orákula? 
Som Percy Jackson a vyrážam na ďalšiu výpravu do mytologického sveta. Ak chceš, vezmeme ťa so sebou. No bude to fakt nebezpečné!

***

Pred týždňom mi konečne prišiel veľmi očakávaný balík so zvyšnými troma knihami Percyho Jacksona. Hneď som sa vrhla na v poradí už tretiu časť a som z nej nadšená. Pre mňa to bola zatiaľ najlepšia časť. Na začiatku mala síce trochu pomalý rozbeh, ale to sa rýchlo napravilo a bolo to S-U-P-E-R.

Percy sa rovnako ako v predošlých častiach opäť vydáva na výpravu, ktorej cieľom je zachrániť jeho kamarátku Annabeth. Zasa sa stretne s mnohými odpornými obludami, ktoré je čoraz ťažšie poraziť, pretože stále naberajú na sile. Novými postavami sú súrodenci di Angelovci, ktorý sú takisto hrdinami, zatiaľ však nikto nevie, kto je ich božským rodičom. 

Trochu som sa obávala postavy Tálie, Diovej dcéry, ktorá je tiež novou postavou, aj keď sme sa o nej dozvedeli už skôr. Prišlo mi, že bude na Percyho (a vlastne aj všeobecne) dosť protivná, čo bola síce pravda, ale len zo začiatku. Nakoniec sa mi zapáčila aj ona. 

Jasné, že ani zďaleka to nie sú všetky nové postavy. Okrem iných sa v tejto knihe dostáva priestor ďalším bohom, milým mytologickým stvoreniam a, samozrejme, aj novým obludám. 

Čím ďalej sa dostávam v tejto sérií, tým viac mám pocit, že knihy naberajú na intenzite (čo by tak malo byť, ale nie vždy sa to podarí). Rovnako ako napr. Harry, aj Percy rastie spolu s nami a verím, že keby tieto knihy čítam skôr, tak aj Percyho by som milovala tak veľmi, ako Harryho. Teraz sa však musí uspokojiť s tým, že ho  mám rada o niečo menej.

V najbližšej dobe sa chystám na posledné dve časti, na ktoré sa už veľmi teším, pretože na konci trojky sa stala dosť zásadná vec, ktorú som síce čakala, ale neuvedomila som si jej dôsledky. Som zvedavá, aké budú ďalšie diely, ale verím, že budú stále len lepšie a lepšie. 

Moje hodnotenie:
Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu Fragment.
Knihu si môžete kúpiť tu
Ellie

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára