streda 5. marca 2014

Gabrielovo Inferno (Rýchlorecenzia)

Autor: Sylvain Reynard
Originálny názov: Gabriel's Inferno
Vydavateľstvo: Nakladatelství XYZ 2013
Séria: Gabriel's Inferno
Diel: 1/3
Počet strán: 560
Žáner:  adult, romance
Moje hodnotenie obálky: 4/5

Anotácia:
První díl nové romanticko-erotické trilogie
Profesor Gabriel Emerson je ve dne uznávaným specialistou na Danteho, v noci se změní na šelmu zmítanou erotickými touhami a téměř zvířecími pudy. Aby dostal vše, co chce, využívá svého neuvěřitelného šarmu a skvělého vzhledu, pod kterým se ovšem skrývá temná minulost a prázdnota. 
Pak se v jeho životě objeví studentka Julia a s ní i svádění, zakázaná lásky a možná i vykoupení z Gabrielova osobního pekla…

***

Čo sa mi páčilo:
Páčilo sa mi, ako sa kniha vyvíjala, ako plynulo postupovala v deji a ako ma pohltila tak, že som si ani nevšimla a bola som na konci. Veľkým plusom boli aj vtipné poznámky rozprávača, ktoré na mňa pôsobili tak, akoby do deja vstúpil autor a sú to jeho myšlienky. Knihu by som zrovna nezaradila do sekcie komédii, ale práve tie poznámky a niektoré situácie ma pobavili a odľahčili celú knihu. Veľmi sa mi páčilo aj to, že kniha nie je písaná len z jedného pohľadu, ale hneď z viacerých, ktoré sa veľmi rýchlo striedajú a tak si čitateľ vie situáciu lepšie predstaviť. 

Čo sa mi nepáčilo: 
Asi nie je nič, čo by sa mi vyslovene nepáčilo. Na plný počet hviezdičiek mi v knihe niečo chýbalo, ale ani neviem presne povedať čo. Asi to nie je môj úplne najobľúbenejší žáner, keďže nie som veľmi na presladené reči a skutky (a tu ich bolo viac než dosť), ale inak mi kniha sadla. 

Celkové zhrnutie:
Keby sa ma spýtate, čo všetko sa dialo  v tejto knihe (keďže má 560 strán), tak vám viem povedať len pár situácii. Napriek tomu, sa mi kniha veľmi páčila a nezdalo sa mi, že by som sa v nejakých momentoch nudila. Práve naopak. Kniha ma chytila hneď od začiatku a bavila ma až do konca. A keby som mala na čítanie viac času, prečítala by som ju určite skôr. Na pokračovanie - Gabrielův očistec - sa už veľmi teším a dúfam, že bude aspoň rovnako dobré, ak nie lepšie ako GI.

Moje hodnotenie:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára