pondelok 26. mája 2014

Kráľovná duchov (Recenzia)

Autor: Stacey Kade
Originálny názov: Queen of the Dead
Vydavateľstvo: Fragment 2014
Séria: The Ghost and the Goth
Diel: 2/3
Počet strán: 208
Žáner:  YA, paranormal
Moje hodnotenie obálky: 3,5/5

Anotácia:
Duša Alony Dareovej sa po nehode vrátila späť zo záhrobia. Teraz sa sa na ňu začínajú obracať ďalšie zblúdené duše a ona potrebuje pomoc. Dokáže nájsť spoločnú reč s Willom - jediným človekom, ktorý ju počuje, ale o ktorého predtým nezavadila ani pohľadom? Potrebuje jeho pozornosť naozaj len kvôli ostatným alebo jej na Willovi začína záležať viac, než je ochotná pripustiť?

***

Prvý diel zo série Medzi nebom a zemou - Stratená duša som čítala už dávnejšie a musím sa priznať, že som si už veľmi nepamätala, o čo v ňom išlo. Vedela som, kto sú hlavné postavy a čo sa im stalo, ale akosi som si nevedela spomenúť, čo všetko sa v knihe riešilo. Preto som veľmi ocenila, keď autorka zopár vetami počas celej knihy približovala, čo sa dialo v prvej časti. 


Opäť sa stretávame s Alonou, kráľovnou strednej školy, ktorá zomrela nešťastnou náhodou a uviazla medzi nebom a zemou, a Willom, ktorý má od narodenia schopnosť vidieť a rozprávať sa s duchmi. Alona je, ako typická predstaviteľka tohto typu dievčat, arogantná a sebecká. Teda tak sme ju spoznali v prvej časti. Tu sa snaží, spolu s Willom, pomáhať ostatným dušiam posunúť sa, pretože, ako sa zdá, to je jediný spôsob, ako sa môže zachrániť ona. 

Do deja vstupujú aj nové postavy - ľudia, ktorí sa takisto vedia spojiť s dušami, rovnako ako Will. Hlavne dievča Mina poriadne zamotá situáciu, do ktorej sa naši hlavní hrdinovia dostanú. Takisto dostala priestor aj (pre mňa) trochu zabudnutá postava - Lily, Willova kamarátka, ktorá už je niekoľko mesiacov v kóme, bez väčšej šance prebrať sa späť do života.

Podobne, ako aj ďalším čitateľom, aj mne sa zdalo, že prvá polovica je trochu slabšia, než predchádzajúci diel. Všetko však vynahradila druhá polovica, v ktorej dej nabral rýchly spád a celkovo sa mi páčilo (a trochu aj prekvapilo, že sa to stalo už teraz), ako autorka zmenila situáciu v knihe. 

Rozhodne knihu odporúčam všetkým, čo majú radi (nestrašidelné) duchárske príbehy a všetkým, ktorým sa páčil druhý diel. Na tretí - záverečný - diel sa už veľmi teším, pretože má najvyššie hodnotenia zo všetkých troch a myslím, že autorka skvelo zakončí celú sériu. 

Dúfam, že sa k nemu čo najskôr dostanem! 

Moje hodnotenie:



Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu Fragment.
Knihu si môžete kúpiť tu
Ellie

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára