nedeľa 19. októbra 2014

Knižné chvílky (6)


Moja sestra zbožňuje Jane Austen viac ako ja a hneď ako sa dozvedela, že sa plánuje vydanie knihy Jane Austen bola moja najlepšia kamoška, objednali sme si ju. Vydanie knihy sa žiaľ posunulo asi o mesiac, takže nám prišla domov až na konci septembra. Samozrejme, že sme sa do jej čítania hneď pustili.  



Kniha by mala byť založená na faktoch, samozrejme doplnená autorkinou fantáziou. Z kníh Jane Austen by som si nepomyslela, že v skutočnom živote bola takou rebelkou (teda aspoň na tú dobu by sme ju tak mohli nazvať :) ) Počas čítania sa dozvedáme o tom aká bola, aká bola jej rodina a aký osud postretol jej najlepšiu kamarátku Jenny Cooper (ktorá sa v skutočnosti volala tiež Jane, ale aby sme si ich neplietli autorka jej pozmenila meno). 


Bolo to veľmi romantické a milé čítanie. Mnohé vtipné situácie, ktoré sú v knihách Austenovej nachádzame aj v tejto (aspoň vieme odkiaľ mala Jane takú vtipnú inšpiráciu :) ). Pre tie z vás, ktorým nevadia takéto typy kníh, kde je dej postavený na inej reálnej slávnej osobe, ale naopak, ste rady, že si ju môžete akokoľvek pripomenúť, sa kniha určite bude páčiť. Mne aj sestre sa veľmi páčila a strávili sme s ňou jedno milé nedeľné popoludnie.


No a na čo nesmiem zabudnúť, je to krásne prevedenie. Obálka je nádherná – dievčenská a romantická – a vnútri sú obrázky, pretože Jenny veľmi rada a pekne kreslila. Hocikedy zobrala do ruky ceruzku a papier a zaznamenávala každodenné situácie a ľudí, s ktorými žila. Trochu ma prekvapilo, že je to paperback, pretože pri objednávke sme si to vôbec nevšimli a kniha sa preto ťažšie čítala (manipulácia s hardbackom je oveľa jednoduchšia). Ale to vôbec nevadí a som rada, že ju máme doma :) Dúfam, že vydavateľstvo Sovart sa poponáhľa vydať aj ďalšie knihy od autorky.




Ellie

2 komentáre:

  1. Nádherné fotky! :) Pokaždé obdivuju, když to někdo dokáže takhle krásně naaranžovat, já to nezvládám :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Kniha vypadá zajímavě. Uvažuji nad tím, že si jí přečtu.
    A ta obálka ♥♥

    OdpovedaťOdstrániť