pondelok 3. novembra 2014

Radšej vždy (Recenzia)

Autor: J. A. Redmerski
Originálny názov: The Edge of Always
Vydavateľstvo: Ikar 2014
Séria: The Edge of Never
Diel: 2/2
Počet/ strán: 392
Žáner:  NA, Romance
Moje hodnotenie obálky: 4/5

Anotácia:
Camryn Bennettová nikdy nebola šťastnejšia. Päť mesiacov po náhodnom stretnutí v diaľkovom autobuse s Andrewom Parrishom, so svojou osudovou láskou, je s ním zasnúbená, čaká dieťa a svadba je len otázka času. Pred sebou má nádhernú budúcnosť. Odrazu jej však osud prichystá ďalšiu ranu, ktorá tragicky zasiahne do ich spoločného života s Andrewom.
Andrew nechápe, ako sa im to mohlo stať. Pokúša sa pohnúť ďalej a dúfa, že Camryn sa bude usilovať o to isté. Keď však zistí, že jeho láska v sebe ukrýva horu bolesti a pretvárka začína byť nebezpečná, nič ho nezastaví pred tým, aby jej vdýchol nový život. Andrew je odhodlaný dokázať, že ich láska prežije čokoľvek, a rozhodne sa, že sa s Camryn vydajú na cestu pretkanú nádejou a vášňou. Len keby sa mu ju podarilo presvedčiť...
Radšej vždy je pokračovaním knihy Radšej nikdy, príbehu dvoch mladých ľudí, ktorí lásku nehľadali, ale našla si ich sama. Opäť nechýba obľúbená bonusová kapitola.

***

Nie je to až tak dlho, čo som čítala prvý diel Radšej nikdy. Kniha sa mi veľmi  páčila (až na koniec, ten bol podľa mňa prehnane "dramatický") a keďže si ju dosť pamätám, rozhodla som sa hneď po vyjdení prečítať aj druhú  (poslednú) časť.

Hlavným dôvodom, prečo sa mi kniha páčila, bol americký road-trip, na ktorý sa vydali hlavné postavy a ktorý je zároveň aj jedným z mojich snov. Preto som sa trochu obávala, že druhá časť bude viac "usadlá" a neužijem si ju tak veľmi,  ako prvú. Veľmi milo ma  prekvapilo, keď sa autorka opäť rozhodla poslať Camryn a Andrewa na cestu po štátoch.

Čo sa mi však až tak veľmi nepáčilo, je fakt, že tak ako jednotka sa drámou skončila, tak ňou dvojka začala. Pre mňa by to mohlo byť kľudne bez  tých dramatických okolností a knihy by ma bavili rovnako. Ale chápem, že autorka musela zakomponovať aj vážnejšie udalosti, ktoré na koniec vyústili do už spomínaného road-tripu.

V druhej časti je aj skvelo vidieť, ako postavy dospeli. Nielen kvôli tragédií, ktorá sa im prihodila na začiatku knihy, ale pomaly sa dokázali vyrovnať aj so svojou minulosťou a z pobláznených mladých ľudí sa stali dospelí, ktorí síce stále majú radi zábavu, ale dokážu sa postaviť k životu aj zodpovedne.

Jednoznačne musím uznať, že autorka vie písať a jej štýl mi skutočne sedí. Takže som bola ochotná prehliadnuť veci, ktoré sa mi až tak nepozdávali a opäť som si knihu veľmi užila. Je to jedna z najlepších sérii NA, aké som kedy čítala. Všetkého tam je tak presne akurát, nie je tam žiadny ľúbostný trojuholník, postavy a téma sa mi páčili a nie je tam nič, čo by mi vyslovene liezlo na nervy.

Každopádne, obidve časti sa mi páčili (prvá možno o trošku viac) a obidve patria u mňa k obľúbeným. Už teraz sa teším na ďalšie autorkine knihy, ktoré sa ku mne, dúfam, dostanú čoskoro, pretože mám taký pocit, že aj tie sa mi budú veľmi páčiť. Takže ak ste ešte nečítali Radšej vždy, poprípade ani prvú časť Radšej nikdy, rozhodne to napravte, pretože to stojí za to. 

Moje hodnotenie:

 Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu Ikar.
Knihu si môžete kúpiť tu
Ellie

1 komentár:

  1. Já nedávno dočetla první díl, který se mi hodně líbil, i když bych taky řekla že ten konec byl trochu víc dramatický. Na druhý díl si budu muset ještě chvíli počkat, protože u nás vychází až v prosinci, co jsem se tak dívala, což je škoda.. Tak uvidíme, jak se to potom bude líbit mě :)

    OdpovedaťOdstrániť