piatok 19. februára 2016

Kouzelná zahrada (Recenzia)

Autor: kolektív autorov
Originálny názov: -
Vydavateľstvo: CPress2015
Séria: -
Diel: -
Počet strán: 80
Žáner:  creative
Moje hodnotenie obálky: 5/5

Anotácia:
Dopřejte si chvilku pohody, dejte své fantazii křídla a nechte rozkvést svou zahradu klidu a míru. Odpočinete si od každodenního stresu a vytvoříte krásný dárek pro své blízké nebo sami sebe. Ponořte se do kouzelného světa tvořivosti. Překrásné přírodní motivy čekají, až je vymalujete a dotvoříte podle svých představ a nápadů.
***

Ako malá som si veľmi rada vykresľovala a mala som veľkú zbierku omaľovánok. Bola to jedna z mojich najobľúbenejších činností, pri ktorej som vydržala hodiny. Preto som nadšená z trendu, ktorý sa momentálne rozšíril všade okolo nás - antistresové omaľovánky pre dospelých. Osobne som v tom vôbec nevidela cestu, ako sa zbaviť stresu, ale skôr prijateľný variant, ako sa vrátiť k vykresľovaniu bez toho, aby sa na mňa ľudia čudne pozerali. :D


Napriek tomu však vykresľovanie naozaj pôsobí veľmi upokojujúco a človek sa pri tejto činnosti skvelo zrelaxuje. Kouzelná zahrada je na to ako stvorená. Obrázky, ktoré sa v nej nachádzajú, nie sú až tak detailné, a preto môže človek pri ich vyfarbovaní absolútne vypnúť a nemyslieť na nič. Okrem antistresového účinku, vďaka ktorému sú vhodné absolútne pre všetkých, sú tieto omaľovánky vhodné aj pre ľudí, ktorí nedostali do vienka žiadny výtvarný talent (= pre mňa), ale veľmi radi by sa v tejto oblasti realizovali.



Okrem klasických predtlačených obrázkov na bielom papieri, sú v Kouzelnej zahrade aj stránky, ktoré sú presným opakom - čierne stránky s bielym obrázkom. Najskôr sa mi práve tieto strany až tak veľmi nepáčili, ale vyfarbené vyzerajú rovnako dobre, možno až lepšie ako tie klasické. Jediná nevýhoda je, že sa tieto stránky pretláčajú na tie nasledujúce. To sa však dá vyriešiť podložkou z čistého papiera, takže ani to nie je žiadny veľký problém.


Ak ste ešte nepodľahli čaru antistresových omaľovánok, je čas to napraviť.  Ja, ako správny maniak, mám doma už 4 rôzne knihy, plné krásnych obrázkov. Keď si potrebujete oddýchnuť od čítania, nie je nič lepšie, ako pustiť si dobrý seriál a zobrať omaľovánky. Mimochodom, je to výborná vec aj na prednášky do školy, ubehnú dvakrát rýchlejšie. A okrem toho, je to veľmi dobrý darček pre každého. Ja som na Vianoce omaľovánkami potešila hneď troch ľudí.




 Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu  Albatrosmedia.
Knihu si môžete kúpiť tu
Ellie

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára