nedeľa 22. apríla 2018

Mesačná chvastačka za marec 2018

Dnešný článok nevnímam ako chvastačku, skôr by som Vám chcela dať tipy na zaujímavé a verím, že aj dobré knihy za veľmi výhodné ceny. Niektoré akcie síce už pravdepodobne skončili, ale mnohé stále trvajú a v prípade, ak Vás niektoré tituly zaujmú, môžete si ich veľmi ľahko objednať. Mňa veľmi baví pozerať internetové kníhkupectvá a antikvariáty a sledovať práve prebiehajúce akcie. Chápem ale, že nie všetci na to majú vždy čas alebo chuť. Tu je sumár toho, čo sa najviac zapáčilo mne:


Do levných kníh pridali opäť pár kusov kníh z Pestrej rady, ktoré som si myslela, že už sú vypredané. Preto som nezaváhala a rýchlo objednávala. Zhasínáme v říši divů a Tam někde za duhou. Určite viacerí z Vás už tieto knihy majú doma, možno už aj prečítané. Už dlhšie ma lákali aj knihy 100 dní štěstí a Máš mě vůbec rád? Očakávam odpočinkové letné čítanie. 


V Levných knihách som našla aj posledné kusy Mánie a Mona Lisa od Metafory a taktiež Mefista. Sever a Jih je novinka a ja dúfam, že v tejto edícií vyjdú aj ďalšie diely tohto románu. Dobře se dívej je druhý diel série od Jamesa Carola. Každá kniha stála v priemere asi 2,50 €. V Levných kníhách sa v poslednej dobe ocitajú naozaj skvelé knihy za ešte lepšie ceny. Naozaj odporúčam si ich stránky sem-tam pozrieť :)


Počas marca prebiehal výpredaj aj na českom buxe. Aj keď mám od Charlotte Link doma už jednu knihu, zatiaľ som od nej ešte nič nečítala. Som ale naozaj zvedavá, ako sa mi bude páčiť, pretože recenzie k jej knihám sú naozaj rôzne. Niekomu sa páči veľmi, niekomu vôbec. Dopĺňam aj moju obľúbenú Tess, a to knihou Gravitace. Taktiež ďalšia Sandra Brown. Já jsem Malála je životopis. Som zvedavá, akou formou je napísaný a čo všetko sa z knihy dozviem. A nesmie chýbať Barbara Wood, od ktorej už tiež mám pár knižiek. 

Doplnila som aj Odeonky. 1Q84 kniha 3 som musela dokúpiť, keďže mám doma aj predchádzajúce. Zoli ma, pravdupovediac, až tak veľmi svojím obsahom neláka, ale za 19 Kč som ju riskla a verím, že ma nakoniec prekvapí a bude sa mi páčiť. Čerň a stříbro od Paola Giordana som si kúpila hlavne kvôli autorovi, pretože som si všimla, že je veľmi obľúbený. A doplnila som niečo aj do klasiky - Tereza Raquinová v tomto krásnom červenom vydaní. Na hraně věčnosti je druhý diel, takže ten sa za 19 Kč!!! dokúpiť musel a Sladké odpuštění bude, myslím, pekné a odpočinkové čítanie pre ženy. Žiaľ, tento výpredaj už skončil, ale stále viete zohnať aspoň spomenuté Odeonky za výpredajové ceny.


Skvelý výpredaj robilo aj vydavateľstvo Moba. Ich knihy si viete za stále zľavnené ceny kúpiť napr. na megaknihy.sk. Ja som si vybrala sériu od Lindy Castillo. Pre mňa je to síce nová autorka, ale recenzie ma presvedčili o tom, že by sa mi jej knihy mohli páčiť. Takže prvé tri diely série - Střípky ticha, Slib mlčení a Modlitba za mlčení sú doma. Každá stále niečo cez 2 €. Ďalšou sériou sú historické detektívky od Sama Thomasa. Na wishliste som ich mala už dlho, ale nikdy na ne nezostal v nákupnom košíku priestor. Teraz stojí každá, myslím, 1,99 €, čo ma úplne prekvapilo a zároveň veľmi potešilo. :) 


Sériu od Kathryn Taylor doma musíte mať už len kvôli týmto nádherným obálkam. Verím ale, že sa mi bude páčiť aj príbeh. Démoni apokalypsy ma zaujali už keď vyšli, ale kúpou som si nebola úplne istá. Bála som sa, že sa mi kniha nakoniec nebude až tak páčiť. Ale za cenu asi 2,50 € som to bola ochotná risknúť. :) Ak máte radi príbehy z Blízkeho východu a radi spoznávate inú kultúru, určite sa poobzerajte po Milencoch. V knihe sú aj fotografie, takže usudzujem, že je to skutočný príbeh. 


Výpredaj robí aj náš milovaný Albatros. Jablečný koláč naděje som mala požičaný, ale tak veľmi sa mi páčil, že som si ho chcela aj kúpiť. Chvíle před koncem sa zasa veľmi páčila sestre, takže ju mám vďaka jej odporúčaniu. Pekáč buchet si niekedy vezmem k bazénu počas letných horúcich dní. Vlak naděje je príbeh inšpirovaný skutočným príbehom a to mám veľmi rada. Kdybys mě teď viděla dopĺňa moju zbierku Ahernovej.   

Asi po 3 € boli aj tieto krásne knižky. Poslední nádech bude asi poriadna dávka romantiky a Podpis všech věci je povinnosť pre všetkých milovníkov Elizabeth Gilbertovej. Deset žen je kniha, kde sa prepletú osudy viacerých postáv a to mám veľmi rada. Vždy sa teším na záver, keď všetko do seba zrazu zapadne. Okrem toho je to od Hostu a to je vo väčšine prípadov záruka kvallity.


A nakoniec som našla na antikvariáte knihaantik.sk inde už vypredané Chudí v Lodži a Němci. V paperbacku sú obe knihy dostupné, ale ja som chcela tieto krásne hardbacky. Určite to budú úžasné a silné príbehy. Za odmenu za ťažký marec (pretože odmeňovať sa treba stále a vždy by sa mala nájsť príležitosť :D ) som si urobila zastávku v Panta Rhei a povolila som si jednu knižku. Vybrala som si Mechanický pomaranč, pretože už som o nej veľa počula a keďže je to klasika, všade ospevovaná a označovaná ako povinná jazda, rozhodla som sa ju konečne si prečítať. Hneď som sa do nej pustila a musím povedať, že má skvelú myšlienku, ale dosť ťažký preklad. Chvíľku som si musela zvyknúť na jazyk, ale potom to už bolo fajn. Určite sa oplatí sa po tejto knihe poobzerať.  

Verím, že bol tento článok pre Vás inšpiráciou a našli ste niečo, čo Vás zaujalo a radi by ste si prečítali. Ak ste už niektoré čítali, som zvedavá na Vaše názory. Krásne slnečné dni plné čítania...
Ellie

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára